Groningen, Assen en omstreken

Faal- en rijangst Groningen

“Wij leren je snel en efficiënt om te gaan met jouw faalangst”

Faalangst

Heb jij ook wel eens last van stevige zenuwen tijdens het maken van een examen of tentamen? Voel je je ‘op de vingers gekeken’ wanneer je in het openbaar moet spreken? Komen zweethanden, een verhoogde hartslag en een paniekerig gevoel je bekend voor?

Belangrijk: geef bij jouw aanmelding aan dat je les wilt van een faalangst instructeur, dan zorgen wij ervoor dat je bij de juiste instructeur wordt geplaatst.

Als je hier zodanig last van hebt dat je niet meer prettig kunt functioneren, kun je spreken van faalangst. Last hebben van faalangst wil helemaal niet zeggen dat je niet kunt leren autorijden! Sterker nog; wanneer je faalangst hebt verkeer je vaak in een verhoogde staat van alertheid en dat komt de verkeersveiligheid juist weer ten goede.

Alle instructeurs werkzaam bij Rijschool Markant zijn getraind in de omgang met alle vormen van faalangst. Een gediplomeerd coach traint onze instructeurs om hun rijlessen zodanig af te stemmen op jouw behoeftes, dat je snel en efficiënt leert omgaan met jouw faalangst en weer veilig kunt deelnemen aan het verkeer in Groningen. Het slagingspercentage van kandidaten met faalangst ligt hierdoor even hoog als dat van kandidaten zonder faalangst.

Rijangst

Je kunt spreken van rijangst wanneer je in tamelijk normale verkeerssituaties bovenmatig bang bent waar anderen rustig blijven. Rijangst ontstaat bijvoorbeeld doordat je direct of indirect betrokken bent geweest bij een ongeval.

Het kan ook ongemerkt zijn ontstaan uit een langdurige opbouw van gebeurtenissen en gedachten die je, naar verloop van tijd, als steeds meer belemmerend kunt ervaren. Rijschool Markant heeft vele jaren ervaring in de omgang met rijangst. Wij nemen altijd eerst contact met je op voor een persoonlijk intakegesprek, waarin we je onze werkwijze verder uitleggen.

faalangst overwinnen groningen

Wij zijn je graag van dienst weer met plezier en ontspanning aan het verkeer te kunnen deelnemen

© Rijschool Markant 2023